Vitamin C protiv svih virusa. Zvanične informacije dokaza efikasnosti
Assign a 'primary' menu
Vitamin C 1000

Vitamin C protiv virusa. Zvanične informacije dokaza efikasnosti

Šta kažu svjetski ljekari i bolnice o vitaminu C u borbi protiv covid 19?

Svjetski stručnjaci i doktori u bolnicama koji su u prvim redovima odbrane i liječenja oboljelih od corona virusa pokazuju da vitamin C apsolutno pomaže kod liječenja i kao preventiva.

Sa sve više provjerenih i potvrđenih strana dobijamo vijesti o korištenju mega doza vitamina C u borbi protiv virusa. Ne samo ovoga koji je trenutno blokirao cijelu zemaljsku kuglu već virusa generalno.
O korištenju mega doza vitamina C ja pišem i držim predavanja još od 2009. godine uz podršku doktora Gifford Jonesa (Dr. Ken Walker)* kojega sam upoznao još ranije, i koji nam je jako pomogao u plasiranju i registraciji naših E-Kapi na sjevernoameričkom tržištu.  
Doktor Jones je nedavno napunio 96 godina, a oko 15000 miligrama vitamina C dnevno uzima zadnjih nekoliko decenija. To je 15 tableta od 1000 miligrama svaki dan.
Doktor Gifford Jones je i danas vrlo aktivan i ne usporava sa svojim radom.
Njegovu biografiju i njegov rad možete naći ovdje: https://www.docgiff.com/.

Od sve većeg broja zvaničnih izvora, uključujući bolnice, zdravstvene organizacije i asocijacije dobijamo potvrde da se mega doze vitamina C uspješno koriste u terapijama protiv corona virusa.

Već više od 10 godina ja tvrdim da su veće količine vitamina C i odlična preventiva što nam i gore navedeni izvori također potvrđuju. U nastavku teksta daću i linkove svih izvora ovih informacija, sa imenima bolnica, doktora, naučnih asocijacija koje ovo potvrđuju.

Zvanične informacije o korištenju vitamina C u borbi protiv virusa.

Click to Tweet

Ortomolekularna medicina i vitamin C u mega dozama protiv COVID 19 virusa. Zvanične informacije. 

Ukratko rečeno, ortomolekularna medicina čije sam asocijacije i ja član je nauka koja se bavi izučavanjem korištenja vitamina, minerala i drugih prirodnih suplemenata za iscjeljivanje oslabljenog i bolesnog organizma. Da ne idemo sad u detalje šta i kako ortomolekularna medicina djeluje, reći ću samo da je otac i začetnik ove nauke američki hemičar, doktor Linus Pauling, dobitnik dvije Nobelove nagrade. 
Linus Pauling je prvi doktor koji je javno počeo propagirati korištenje vitamina C u količinama od 10 i više hiljada miligrama dnevno.

Kao član asocijacije o web stranice http://orthomolecular.org/ ja sam još u januaru mjesecu, prije proglašenja pandemije počeo dobijati informacije o korištenju većih količina vitamina C kao pomoći u tretiranju simptoma izazvanih corona virusom.

 1. Januar 26. 2020 - Vitamin C štiti protiv corona virusa
  Vitamin C: 3000 ili više miligrama rasporediti u nekoliko doza dnevno
  Kompletan tekst na engleskom sa preporukama za druge minerale i vitamine:
  http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n04.shtml
 2. Februar 02. 2020 - Japanski doktori preporučuju 12500 do 25000 miligrama vitamina C intravenozno protiv virusa gripe, herpes zostera, prehlade, itd.... 
  Kompletan tekst na engleskom:
  http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n07.shtml
 3. Mart 01. 2020 - Potvrđen Izvještaj Xi'an Jiaotong Univerzitetske Second Bolnice o korištenju vitamina C u terapiji protiv covid 19 virusa. 
  Kompletan tekst na engleskom:  j.mp/2JUC3rg
 4. Vitamin C spasio Wuhan Family from COVID-19
  Vitamin C u tabletama visokih doza vjerovatno razlog zašto familija nije bila zaražena infekcijom
  Kompletan tekst na engleskom: j.mp/2K1YeM4
 5. Vlada Šangaja zvanično preporučuje vitamin C protiv Covid 19
  Kompletan tekst na engleskom: j.mp/3eeVTvu

"Ako bi član moje porodice umro zbog corona infekcije, poslije odbijanja doktora da ga tretira intravenoznim dozama vitamina C, izveo bih te ljekare na sud. I pobijedio bih." (Kenneth Walker, MD, surgeon)

"If a family member of mine died due to coronavirus infection, after a doctor refused to use intravenous vitamin C, I would challenge his or her treatment in a court of law. I would win." (Kenneth Walker, MD, surgeon)

New York Post - Dr. Andrew G. Weber i najveća njujorška državna bolnica koriste vitamin C protiv corona virusa

Za one koji su bili skeptični o mojim izlaganjima o mega dozama vitamina C još od 2009. godine. Pacijenti oboljeli od corona virusa se brže i bolje oporavljaju nego oni koji ne primaju vitamin C. Ovo nije "rekla-kazala" vijest. Objavljeno danas u New York Post magazinu sa imenom bolnice, imenima doktora i količinama vitamina C. Kompletan tekst na engleskom:  bit.ly/3a4ePtg

Zvanične informacije o korištenju vitamina C u borbi protiv virusa.

Click to Tweet
Vitamin C 1000

Vitamin C

Biljna apoteka Aromatica - Sarajevo

Pravo ime doktora Gifford Jonesa je Ken Walker. Prije mnogo godina, doktorima je bilo zabranjeno da pišu knjige pod svojim pravim imenom kako ih ne bi koristili za reklamiranje svoje prakse već samo kao edukativni materijal. Iz tog razloga njegove prve knjige su objavljivane pod imenom doktor Gifford Jones. I kada je to pravilo ukinuto, doktor Ken Walker je odlučio da nastavi pisati pod svojim pseudonimom Gifford Jones. 

About the Author Vedran Hasanagic

MD. AM. Herbalistike i aromaterapije Kompletna biografija Vedrana i Mirjane na: hasanagic.com. Sve informacije na web sajtu su informativnog karaktera prenešene iz drugih medija i mojih istraživanja naučne dokumentacije, knjiga kao i mog ličnog iskustva. Mišljenja i savjeti dani na ovom web sajtu ne znače da će biti primjenjljivi na drugim osobama. Korištenje i doziranje suplemenata su vaša lična odluka i odluka medicinskog osoblja koje vodi vaš slučaj. Prije korištenja bilo kojeg od mojih savjeta konsultujte se sa ljekarom ili drugim medicinskim osobljem kao i uputama sa pakovanja suplemenata koje koristite.

follow me on: