Neuroborelioza ili Lajmska bolest. Kako je lijeciti na prirodan nacin.. » Prirodna Medicina
Assign a 'primary' menu
lajmska bolest E-Kapi

Neuroborelioza ili Lajmska bolest. Kako je lijeciti na prirodan nacin..

Neuroborelioza ili Lajmska bolest /Lyme disease/  je baterijska infekcija krvi izazvana Borelia bakterijom /Borrelia burgdorferi/ koja se dobijena ujedom krpelja.

Treba napomenuti da nece svaki ujed krpelja izazvati ovu infekciju.

Sta se desava poslije ujeda krpelja?

Po nekad se pojavi malo crvenila oko mjesta ujeda koje pocne da otice. Ako dodje do otoka, mozete biti sigurni da je doslo do infekcije. Kod nekih osoba nece doci do oticanja, te je tesko utvrditi da li je osoba zarazena Borelia bakterijom ili ne.
Ako vas je ujeo krpelj, preporucuje se analiza krvi koja ce pokazati antitijela na borelija bakteriju ako je doslo do infekcije.

Lajmska bolest simptomi

Simptomi lajmske bolesti su oticanje mjesta ujeda, osip po kozi, formiranje pristeva koji mogu da pucaju. Kako se infekcija siri tako se i simptomi pojacavaju. Dolazi do bola u zglobovima, ili simptoma slicnih prehladi. Ako se infekcija zapusti bakterija pocne da otpusta toksine koji se gomilaju u krvi i moze doce do gubitka memorije, nesanice, aritmije srca, problema sa vidom, nesvjestice, pa cak i meningitisa. Nedavno sam citao da je Neuroborelioza ili Lajmska bolest povezana i sa Alzhajmerovom bolesti. Netretirana bolest ce dovesti do gubitka pokretljivosti i drugih neuroloskih problema.

Postoji nekoliko jednostavnih nacina da se umanje ili eliminisu simptomi, i sirenje neuroborelioze.

Jabukovo sirce protiv lajmske bolesti

Kao prvu pomoc u ranim stadijumima infekcije moze se koristiti nefiltrirano jabukovo sirce.

Pomjesajte jednu supenu kasku jabukovog sirceta sa 2 decilitra vode koja ima sobnu temperaturu, ili je ugrijana. Moze se zasladiti sa malo meda da bi se poboljsao ukus. Uzimajte ovaj napitak 3 puta dnevno prije jela. U pocetnom stadiumu ovaj napitak je uglavnom dovoljan za eliminisanje infekcije.

E-Kapi NANO protiv lajmske bolesti

Za poodmakle infekcije zajedno sa napitkom od nefiltriranog jabukovog sirceta mogu se koristiti i E-Kapi. E-Kapi su dizajnirane i reklamirane kao sredstvo za eliminisanje infekcija urinarnog trakta, ali su efikasne i protiv neuroborelioze. Postoji nekoliko verzija E-Kapi na trzistima sirom svijeta. Regularne E-Kapi uz jabukovo sirce ce pomocu protiv lajmske bolesti, ali ako mozete nabaviti E-Kapi NANO verziju, oporavak ce biti brzi i eliminisanje bakterije efektnije.

Sastav aktivnih medicinskih substanci E-Kapi i E-Kapi NANO je identican, ali je NANO verzija pripremljena patentiranom nano tehnologijum u NanoEssential laboratoriji u Torontu (Kanada) i ljekovoti molekuli biljnih ekstrakata su razbijeni u nano djelice koji su velicine 1-300 nanometera, sto je 200 do 4000 puta manje od crvenog krvnog zrnca. Ovako pripremljene E-Kapi pocinju da ulaze u krvotok kroz celije organizma vec u ustima i dok se slijevaju niz grlo do stomaka, te se posebno preporucuju kod lajmske bolesti. Ako NANO verzija nije nabavljiva u vasem kraju, mozete koristiti regularne E-Kapi ali je potrebna veca kolicina za isti efekat i simptomi ce poceti nestajati sporije.

Uz bilo koju verziju E-Kapi preporucuje se i ranije navedeni napitak od nefiltriranog jabukovog sirceta koji pojacava dejstvo, a i sam od sebe ima antibakterijsko djelovanje.

O ostalim korisnim dejstvima jabukovog sirceta cu pisati ponovo.

Informacije o E-Kapima mogu se naci na http://ekapi.org, ili https://supplementsandherbs.com (engleski jezik)

Izvor: https://medlineplus.gov/lymedisease.html

 

About the Author Vedran Hasanagic

MD. AM. Herbalistike i aromaterapije Kompletna biografija Vedrana i Mirjane na: hasanagic.com. Sve informacije na web sajtu su informativnog karaktera prenešene iz drugih medija i mojih istraživanja naučne dokumentacije, knjiga kao i mog ličnog iskustva. Mišljenja i savjeti dani na ovom web sajtu ne znače da će biti primjenjljivi na drugim osobama. Korištenje i doziranje suplemenata su vaša lična odluka i odluka medicinskog osoblja koje vodi vaš slučaj. Prije korištenja bilo kojeg od mojih savjeta konsultujte se sa ljekarom ili drugim medicinskim osobljem kao i uputama sa pakovanja suplemenata koje koristite.

follow me on: