Kako liječiti candidu ili kandidu. Upute za test » Prirodna Medicina
Kako se liječi candida

Kako liječiti candidu ili kandidu. Upute za test

Bilo bi nam drago da podijelite naše priloge. Kliknite na dugmence. Unaprijed hvala.

Evo nekoliko korisnih savjeta u vezi kandide.

Odrediti nivo candide u organizmu možete uz pomoć medicinskih pretraga, koje mogu biti skupe i u nekim slučajevima nisu pouzdane. Najpouzdaniji medicinski test za candidu je test imunokompleksa i IG test.

Međutim, postoji i kućni test za candidu, nepoznatog porijekla, koji ljudi koriste već dugi niz godina da bi odredili razinu candide u organizmu. Test je jednostavan, besplatan i daje relativno pouzdane rezultate.

Candida test sa pljuvačkom

 1. Prije nego li što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite ju kraj kreveta.
 2. Slijedeće jutro, odmah nakon što se probudite, pljunite u vodu.
 3. Ne pokušavate skupiti u ustima velike količine sline, samo pljunite ono malo što imate u ustima nakon buđenja.
 4. Ostavite čašu na 15 minuta.
 5. Nađite izvor svjetlosti i pogledajte u čašu.
 6. Ako je vaša slina ostala na površini čaše, ili se otopila, sa Vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mjehurići zraka.
 7. Ako je voda postala mutna, ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dolje, ili ako se slina skupila dolje, postoji velika mogućnost toga, da imate previše candide u organizmu.
 8. U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savjet svome liječniku ili pokušate se riješiti candide na prirodan način.

Simptomi prekomjernog rasta candide u organizmu:

 • kronične gljivične infekcije sa simptomima svrbeža, pečenja i pojačanog iscjetka
 • probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i plinovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica
 • alergija, kihanje, začepljenje nosa, kronični iscjedak iz nosne šupljine, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma
 • alergija na hranu
 • kronični umor
 • simptomi živčanog sustava kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija
 • problemi sa menstrualnim ciklusom
 • kožni osipi

Šta uzrokuje candidu:

– liječenje antibioticima
– oslabljeni imunološki sustav
– upotreba kontraceptiva ili hormonske nadomjesne terapije
– prehrana bogata rafiniranim šećerom
– trudnoća
– dijabetes

Dodatak Prirodne Medicine: dr Vedran Hasanagic

Kandidu nije lako lijeciti. Ova glivica je poprilicno otporna na vecinu medikamenata. U zadnje vrijeme sve je vise priloga koji govore o tome da je kandida jedan od uzrocnika kancera.  Dok je koznu kandidu relativno lako eliminisati prirodnim preparatima, vaginalnu i kandidu probavnog trakta je teze eliminisati i potreban je sistematski pristup problemu i eliminacija traje duze. Najteze je eliminisati sistemsku kandidu koja je usla u krvotok. Proces eliminacije ove kadide je dugotrajan i iziskuju potpunu disciplinu pacijenta.

Zavisno od vrste i kolicine kandida gljivica lijecenju se moze pristupiti na vise nacina.

 • Za koznu kandidu nekad je dovoljno samo redovmo mazanje oko 3 nedelje jednim od antifugalnih etericnih ulja.
 • Za vaginalnu kandidu postoje prirodne solucije za vaginalno ispiranje koje nece ostetiti regularnu vaginalnu floru u istoj mjeri kao i antibiotski preparati. Zavisno od jacine infekcije uz solucije za ispiranje mogu biti preporuceni i preparati za oralno koristenje koji pospjesuju eliminaciju infekcije.
 • Kandida probavnog sistema pored terapije za kadidu iziskuje i promjene u ishrani.
 • Sistemska kandida je poprilicno komplikovana i tretman moze biti razlicit od osobe do osobe. Za konsultacije mozete nam se obratiti putem emaila ili skypa.

Prilog o kandidi je uz odobrenje vlasnika kopiran sa http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/candida-test

About the Author Vedran Hasanagic

MD. AM. Herbalistike i aromaterapije Kompletna biografija Vedrana i Mirjane na: hasanagic.com. Sve informacije na web sajtu su informativnog karaktera prenešene iz drugih medija i mojih istraživanja naučne dokumentacije, knjiga kao i mog ličnog iskustva. Mišljenja i savjeti dani na ovom web sajtu ne znače da će biti primjenjljivi na drugim osobama. Korištenje i doziranje suplemenata su vaša lična odluka i odluka medicinskog osoblja koje vodi vaš slučaj. Prije korištenja bilo kojeg od mojih savjeta konsultujte se sa ljekarom ili drugim medicinskim osobljem kao i uputama sa pakovanja suplemenata koje koristite.

follow me on: