Kako liječiti candidu ili kandidu. Upute za test » Prirodna Medicina
Assign a 'primary' menu
Kako se liječi candida

Kako liječiti candidu ili kandidu. Upute za test

Bilo bi nam drago da podijelite naše priloge. Kliknite na dugmence. Unaprijed hvala.

Evo nekoliko korisnih savjeta u vezi kandide.

Odrediti nivo candide u organizmu možete uz pomoć medicinskih pretraga, koje mogu biti skupe i u nekim slučajevima nisu pouzdane. Najpouzdaniji medicinski test za candidu je test imunokompleksa i IG test.

Međutim, postoji i kućni test za candidu, nepoznatog porijekla, koji ljudi koriste već dugi niz godina da bi odredili razinu candide u organizmu. Test je jednostavan, besplatan i daje relativno pouzdane rezultate.

Candida test sa pljuvačkom

 1. Prije nego li što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite ju kraj kreveta.
 2. Slijedeće jutro, odmah nakon što se probudite, pljunite u vodu.
 3. Ne pokušavate skupiti u ustima velike količine sline, samo pljunite ono malo što imate u ustima nakon buđenja.
 4. Ostavite čašu na 15 minuta.
 5. Nađite izvor svjetlosti i pogledajte u čašu.
 6. Ako je vaša slina ostala na površini čaše, ili se otopila, sa Vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mjehurići zraka.
 7. Ako je voda postala mutna, ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dolje, ili ako se slina skupila dolje, postoji velika mogućnost toga, da imate previše candide u organizmu.
 8. U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savjet svome liječniku ili pokušate se riješiti candide na prirodan način.

Simptomi prekomjernog rasta candide u organizmu:

 • kronične gljivične infekcije sa simptomima svrbeža, pečenja i pojačanog iscjetka
 • probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i plinovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica
 • alergija, kihanje, začepljenje nosa, kronični iscjedak iz nosne šupljine, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma
 • alergija na hranu
 • kronični umor
 • simptomi živčanog sustava kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija
 • problemi sa menstrualnim ciklusom
 • kožni osipi

Šta uzrokuje candidu:

– liječenje antibioticima
– oslabljeni imunološki sustav
– upotreba kontraceptiva ili hormonske nadomjesne terapije
– prehrana bogata rafiniranim šećerom
– trudnoća
– dijabetes

Dodatak Prirodne Medicine: dr Vedran Hasanagic

Kandidu nije lako lijeciti. Ova glivica je poprilicno otporna na vecinu medikamenata. U zadnje vrijeme sve je vise priloga koji govore o tome da je kandida jedan od uzrocnika kancera.  Dok je koznu kandidu relativno lako eliminisati prirodnim preparatima, vaginalnu i kandidu probavnog trakta je teze eliminisati i potreban je sistematski pristup problemu i eliminacija traje duze. Najteze je eliminisati sistemsku kandidu koja je usla u krvotok. Proces eliminacije ove kadide je dugotrajan i iziskuju potpunu disciplinu pacijenta.

Zavisno od vrste i kolicine kandida gljivica lijecenju se moze pristupiti na vise nacina.

 • Za koznu kandidu nekad je dovoljno samo redovmo mazanje oko 3 nedelje jednim od antifugalnih etericnih ulja.
 • Za vaginalnu kandidu postoje prirodne solucije za vaginalno ispiranje koje nece ostetiti regularnu vaginalnu floru u istoj mjeri kao i antibiotski preparati. Zavisno od jacine infekcije uz solucije za ispiranje mogu biti preporuceni i preparati za oralno koristenje koji pospjesuju eliminaciju infekcije.
 • Kandida probavnog sistema pored terapije za kadidu iziskuje i promjene u ishrani.
 • Sistemska kandida je poprilicno komplikovana i tretman moze biti razlicit od osobe do osobe. Za konsultacije mozete nam se obratiti putem emaila ili skypa.

Prilog o kandidi je uz odobrenje vlasnika kopiran sa http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/candida-test

About the Author Vedran Hasanagic

MD. AM. Herbalistike i aromaterapije Kompletna biografija Vedrana i Mirjane na: hasanagic.com. Sve informacije na web sajtu su informativnog karaktera prenešene iz drugih medija i mojih istraživanja naučne dokumentacije, knjiga kao i mog ličnog iskustva. Mišljenja i savjeti dani na ovom web sajtu ne znače da će biti primjenjljivi na drugim osobama. Korištenje i doziranje suplemenata su vaša lična odluka i odluka medicinskog osoblja koje vodi vaš slučaj. Prije korištenja bilo kojeg od mojih savjeta konsultujte se sa ljekarom ili drugim medicinskim osobljem kao i uputama sa pakovanja suplemenata koje koristite.

follow me on: