Imate li problema neugodnim mirisom nogu??? » Prirodna Medicina
Assign a 'primary' menu
Neugodan miris nogu

Imate li problema neugodnim mirisom nogu???

Pored metoda koje nalaze zdrav razum. nekim osobama, i pored redovne higijene i regularnog mjenjanja carapa, i cipela noge se i dalje osjete i otpustaju neogodan miris. Na trzistu postoje razni preparati koji mogu pomoci kod ovoga problema, ali u dosta slucajeva talkovi, puderi, kreme i sprejovi ne pomazu.

Mi na Prirodnoj medicini uglavnom dajemo savjete koji su isprobani i testirani na nama, nasoj djeci, familiji i prijateljima. Evo jedan takav savjet koji je jednostavan, vrlo jeftin i pomoci ce da se ovaj problem rijesi.

How-To-Get-Rid-Of-Smelly-Feet-And-ShoesNapravite veliki lonac caja. Mora se koristiti pravi caj koji je kod nas poznat pod imenom Ruski caj ili Kineski caj. To jest caj od cajevac biljke. Ovaj caj se moze lako naci u svim nasim prodavnicama. Caj od kamilice, nane i ostalih ljekovitih biljki ne pomazu.

Treba vam onoliko caja koliko je dovoljno da napunite lavor ili skaf, da u njega mozete komotno potopiti obje noge.

Uzmite 3 do 4 filter vrecice caja i potopite u kljucalu vodu i ostavite da se ohladi. Izvadite filter vrecice, prespite caj u lavor i potopite noge 10 do 15 minuta.

Taninska kiselina iz caja ce smanjiti znojenje i eliminisati neugodni miris izazvan znojem i gljivicama.

Normalno je ako noge dobiju malo tamniju boju od tanina.

Ovaj metod se pokazao efikasnijim od losiona i krema.

Pozdrav

Vedran Hasanagic MD.AM
Prirodnamedicina.com

About the Author Vedran Hasanagic

MD. AM. Herbalistike i aromaterapije Kompletna biografija Vedrana i Mirjane na: hasanagic.com. Sve informacije na web sajtu su informativnog karaktera prenešene iz drugih medija i mojih istraživanja naučne dokumentacije, knjiga kao i mog ličnog iskustva. Mišljenja i savjeti dani na ovom web sajtu ne znače da će biti primjenjljivi na drugim osobama. Korištenje i doziranje suplemenata su vaša lična odluka i odluka medicinskog osoblja koje vodi vaš slučaj. Prije korištenja bilo kojeg od mojih savjeta konsultujte se sa ljekarom ili drugim medicinskim osobljem kao i uputama sa pakovanja suplemenata koje koristite.

follow me on: