Kako me je doktor Gifford-Jones rasplakao? » Prirodna Medicina
Assign a 'primary' menu
sa doktorom

Kako me je doktor Gifford-Jones rasplakao?

Ko je doktor Gifford Jones?

Dr Gifford-Jones je književnički pseudonim doktora Kena Walkera.

Kad je objavljivao svoju prvu knjigu davne 1961. godine, Asocijacija doktora i hirurga (College of Physicians and Surgeons) kojoj je pripadao, zahtijevala je da se knjiga objavi pod drugim imenom kako ne bi bila korištena kao reklama za dobijanje novih pacijenata. Doktor Walker se nikad nije krio iza pseudonima i uglavnom se znalo ko piše tekstove, ali je autorsko ime ostalo do današnjih dana. Sve njegove knjige i ostali autorski radovi se i danas objavljuju pod imenom W. Gifford-Jones, MD http://www.docgiff.com/

Kad smo ga moja supruga Mirjana i ja bolje upoznali, rekao nam je onako u šali da ime Gifford-Jones koristi kad putuje sa ljubavnicom, a Ken Walker kad putuje sa suprugom. Samo da napomenem da doktor Ken ima 93 godine.

Doktor Ken posjeduje diplome Univerziteta u Torontu (University of Toronto) i Harvarda (Harvard Medical School). Postdiplomske studije i trening iz hirurgije je obavio na prestižnim medicinskim institucijama u Ročesteru (Rochester Strong Memorial Hospital), Montrealu (McGill University) i Harvardu.

Član je Kraljevskog kolegijuma hirurga, (Fellow of The Royal College of Surgeons) i autor 9 knjiga.

Već više od 30 godina njegovi medicinski tekstovi se svakog ponedjeljka objavljuju u 70 kanadskih novina i magazina, nekoliko američkih publikacija, te u Epoch Times magazinu koji ima nekoliko različitih evropskih izdanja.

Bio je editor magazina Kanadski doktor (Canadian Doctor).

Njegova fondacija (Gifford-Jones Foundation) je poklonila $500.000 Univerzitetu u Torontu – Odsjek za medicinske nauke, za osnivanje Gifford-Jones Professorship.

Mirjana i ja smo ga slučajno sreli u Torontu dok smo čekali taksi. Ja sam ga ugledao kako izlazi iz zgrade i prepoznao po slikama iz njegovih novinskih priloga koje sam povremeno pratio. Posebno su me zanimali tekstovi i mišljenje o vitaminu C. Ni sam nisam siguran kako sam se ohrabrio, ali sam mu prišao, predstavio se i iskazao interesovanje za njegov rad. Doktor je bio nevjerovatno ljubazan i spreman da dijeli svoja iskustva, te su se i naši i njegovi planovi za taj dan brzo promijenili. Završili smo na ručku u Nacionalnom klubu u Torontu gdje smo zajedno otišli taksijem koji je u medjuvremenu stigao.

Ispostavilo se da doktor Ken i njegova supruga Susan zive u istoj zgradi u Torontu gdje se nalazi i kancelarija naše kompanije. Sudbina ili slučajnost, nisam siguran.

Bilo bi nam drago da podijelite naše priloge. Kliknite na dugmence. Unaprijed hvala.

Doktor Ken ne samo da je dijelio sa nama svoja iskustva već je bio jako zainteresovan i za naš rad i naše E-Kapi su bile dio diskusije. Jedan slučajan susret se pretvorio u redovne telefonske pozive, izmjenu e-mail poruka i redovno druženje.

Jednom prilikom mi je tražio da mu dam kontakt informacije naturopatskih doktora ovdje u Kanadi koji koriste E-kapi za svoje pacijente i da mu dostavim nekoliko uzoraka. Nisam bio siguran zašto, ali kad osoba takvog autoriteta nešto traži, suvišna pitanja se ne postavljaju.

Prije par nedjelja dogovorili smo se da sa suprugama izidjemo na večeru, ali doktor nam je rekao da prije večere dodjemo u njihov stan na koktel. Ono što se desilo u stanu dovelo me do suza i emocionalnog šoka.

knjiga e-kapi

Doktor nam je poklonio jednu od prvih kopija njegove devete knjige pod nazivom “Kako sam prešao 90 godina života“ (90+ How I Got There!) koja u tom trenutku još nije bila u prodaji. Na prvoj stranici bila je posveta za Mirjanu i mene. Bili smo prijatno iznenadjeni, ali to je bio samo uvod. Rekao mi je da otvorim 145. stranu u knjizi. Na 3 stranice doktor je opisao djelovanje naših E-Kapi, pomenuo moga oca doktora Enesa Hasanagića kao njihovog kreatora, naše saradnike iz kompanije…

Ovdje je nemoguće opisati naše iznenadjenje i sve emocije koje su uslijedile.

Kontakt informacije naturopatskih doktora i uzorke E-Kapi koje je tražio, iskoristio je za svoje vlastito istraživanje i odlučio da nam posveti čitave 3 strane nove knjige..

U knizi se E-Kapi nazivaju UTI Drops. E-Kapi se u Americi i Kanadi od nedavno prodaju pod imenom UTI E-Drops. UTI je skraćenica za urinary tract infection, što znači infekcija urinarnog trakta. Ova promjena je izvršena zbog toga sto je naziv ‘E-Kapi’ i ‘E-Drops’ na etiketi mnoge pogrešno upućivao da se radi o vitaminu E, a ne o preparatu za infekcije.

Ovo nije kraj priče. Doktor Ken nam je pomogao u sklapanju ugovora za distribuciju našeg preparata u 1200 prirodnih apoteka i prodavnica suplemenata u Kanadi i budućom distribucijom u Americi. Distributerska kuća koja će plasirati E-Kapi (UTI Drops) otkupila je od doktora Kena 30.000 kopija knjige koje će koristiti za promotivne svrhe. Distribucija je počela u maju 2015.

Prije par dana smo se ponovo sreli i pitao sam ga čemu da zahvalimo za čast što su nas on i supruga Susan tako srdačno prihvatili za prijatelje. Odgovorio mi je istim duhovitim tonom kojim piše i svoje kolumne: „Vidiš, Vedrane, svi naši prijatelji ili su umrli, ili su senilni, ili u invalidskim kolicima. Nisam imao mnogo izbora“. Tu smo nazdravili, on sa čašom tamnog ruma, a ja sa čašom viskija.

Nadam se i vjerujem da će doktor Ken napisati i desetu knjigu, sa nazivom „100+ How I got there!“

Za kompletan prevod iz knjige doktora Gifford Jonesa o E-Kapima sa engleskog jezika kliknite ovdje https://www.prirodnamedicina.com/gifford-jones-e-kapi/
Na područiju bivše Jugoslavije, E-Kapi možete naručiti od ovlaštenih saradnika ili putem interneta.
 Spisak ovlaštenih distributera i kontak informacije https://ekapi.org/
 Naručivanje putem interneta i dostavu u inostranstvu: https://drhasanagic.com/

Doktor Ken posjeduje diplome Univerziteta u Torontu (University of Toronto) i Harvarda (Harvard Medical School). Postdiplomske studije i trening iz hirurgije je obavio na prestižnim medicinskim institucijama u Ročesteru (Rochester Strong Memorial Hospital), Montrealu (McGill University) i Harvardu.

About the Author Vedran Hasanagic

MD. AM. Herbalistike i aromaterapije Kompletna biografija Vedrana i Mirjane na: hasanagic.com. Sve informacije na web sajtu su informativnog karaktera prenešene iz drugih medija i mojih istraživanja naučne dokumentacije, knjiga kao i mog ličnog iskustva. Mišljenja i savjeti dani na ovom web sajtu ne znače da će biti primjenjljivi na drugim osobama. Korištenje i doziranje suplemenata su vaša lična odluka i odluka medicinskog osoblja koje vodi vaš slučaj. Prije korištenja bilo kojeg od mojih savjeta konsultujte se sa ljekarom ili drugim medicinskim osobljem kao i uputama sa pakovanja suplemenata koje koristite.

follow me on: