Zasto treba jesti banane? » Prirodna Medicina
Assign a 'primary' menu
banane

Zasto treba jesti banane?

Banane su niskokaloricne, lako se nose i dolaze u savrsenom biorazgradivom pakovanju, ali to nisu jedini razlozi zbog kojih se trebaju jesti.

Banane su dobar izvor vitamina B6 i C, imaju znatnu kolicinu magnezijuma i bogate su kalijumom – jedna banana sadrzi 450 mg kalijuma, sto je jedna petina preporucene kolicine za odrasle.

Osim toga, banane

  1. Jacaju sluzokozu zeluca i ublazavaju probleme izazvane losom probavom
  2. Normalizuju krvni pritisak i stite protiv arterioskleroze i bolesti srca
  3. Jacaju kosti.

Banana broji oko 100 kalorija, savrseno je pakovana u pojedinacne porcije i moze se jesti kao zdrava uzina bilo gdje i u bilo koje doba dana. Prirodno zasladjene, dobar su dodatak cerealijama,  kolacima i  desertima, i nezaobilazan sastojak sejkova.

Jednostavan nacin da spremite ukusnu i zdravu poslasticu bukvalno za jedan minut: ogulite bananu i isijecite je na kolutove, pospite cimetom i zalijte medom. Super brzo i super zdravo!

Treba zapamtiti da banane imaju prilicno visok glikemijski indeks (GI), pa se dijabeticarima preporucuje da voce sa nizim GI, kao sto su visnje, grejpfrut, kajsije, jabuke, jedu cesce nego banane.

About the Author Vedran Hasanagic

MD. AM. Herbalistike i aromaterapije Kompletna biografija Vedrana i Mirjane na: hasanagic.com. Sve informacije na web sajtu su informativnog karaktera prenešene iz drugih medija i mojih istraživanja naučne dokumentacije, knjiga kao i mog ličnog iskustva. Mišljenja i savjeti dani na ovom web sajtu ne znače da će biti primjenjljivi na drugim osobama. Korištenje i doziranje suplemenata su vaša lična odluka i odluka medicinskog osoblja koje vodi vaš slučaj. Prije korištenja bilo kojeg od mojih savjeta konsultujte se sa ljekarom ili drugim medicinskim osobljem kao i uputama sa pakovanja suplemenata koje koristite.

follow me on: